Workflow


Je wilt een shoot boeken.. maar hoe werkt dat?


Eerst vraag ik natuurlijk een beetje naar wat voor shoot je in gedachten hebt, aan de hand daarvan gaan we kijken naar een geschikte locatie en datum. Als we dat eenmaal geprikt hebben komt het leukste gedeelte: Inspiratie opdoen! Ik nodig je uit voor een gezamenlijk Pinterest bord zodat we makkelijk ideeën uit kunnen wisselen. Wees vooral altijd eerlijk over wat je van bepaalde ideeën vind, het is jou shoot! Nadat alle details zijn besproken krijg je van mij een email met de bevesteging van onze afspraken. In deze mail vind je ook de gratis Fotoshoot Guide met tips voor kleding en hoe je je zo goed mogelijk voor kan bereiden op de shoot.


Op de dag van de shoot ontmoeten we mekaar op locatie. Meestal maak ik nog even een praatje, om je wat beter te leren kennen. Mocht je dus een uur hebben geboekt gaat de klok echt niet tikken zodra je de parkeerplaats op rijdt. Tijdens de shoot vind ik het vooral belangenrijk om lol te hebben. Als afsluiter maak ik altijd een polaroid foto die je mee naar huis mag nemen. Zo heb je alvast 1 foto!


Wanneer de shoot is afgelopen ga ik beginnen met het editten van de foto's. Mijn levertijd is ongeveer 2 weken. Natuurlijk houden we tussendoor contact via Whatsapp en stuur ik zo nu en dan een voorproefje.


De foto's worden geleverd in een online galerij met een wachtwoord. Zo kan alleen jij, en de mensen met wie je het wachtwoord deelt de foto's bekijken.


In deze galerij kun je jou favorieten markeren met een hartje. Zo weet ik precies welke foto's je graag zou willen ontvangen. Hebben we 10 foto's afgesproken kan het dus best zijn dat je keuze hebt uit 30. Kies dan vervolgens je favoriete 10 uit. Mocht je erg enthousiast zijn, is foto's bijkopen altijd mogelijk!


De gehele galerij is makkelijk vanaf je laptop of telefoon te downloaden. Vanwege opslag ruimte is deze galerij slechts 2 maanden beschikbaar (met uitzonderingen van bruiloften). Maar mocht je het fijn vinden kan er altijd een back up galerij worden gemaakt in een ander programma. Laat dat vooral even weten, dat is geen enkel probleem! Ook zal ik een back up maken van de foto's zodat ze nooit kwijtraken.


Wanneer je de foto's op social media post word naam vermelding door middel van taggen erg op prijs gesteld :)

Vaak gestelde vragen ✶

Ik heb nog nooit een fotoshoot gedaan...

Maak je geen zorgen! Ik heb vaker mensen voor mijn camera staan die het niet gewend zijn. We maken vooraf even kennis met elkaar, dat maakt het al iets comfortabeler. Tijdens een sessie word er vaak veel gelachen. Je zit voor je het weet in de flow! Het belangrijkste is dat je lol hebt!

Mag ik mijn huisdier meenemen?

Jazeker! Ik ben echt gek op dieren!
Bespreek dit wel even met me per mail.

Hoe krijg ik mijn foto's geleverd?

Na de shoot ontvang je de bewerkte foto's via een persoonlijke online galerij. Voor privacy redenen zit er een wachtwoord op deze galerij.
Dit wachtwoord krijg je in dezelfde mail. Ook maak ik altijd een back up van de foto's. Mocht er ooit wat met de galerij gebeuren staan je foto's nog altijd veilig opgeslagen.

Kan ik meer foto's bij kopen?

Natuurlijk! Het kan zijn dat we een prijs en aantal hebben afgesproken en je toch denkt: "hé, was ik toch maar voor meer foto's gekozen"

Foto's bijkopen is altijd mogelijk.

Mag ik iemand meenemen?

Absoluut! Als dat jou iets comfortabeler maakt mag dat, zolang degene die je mee neemt ons niet afleidt tijdens de shoot. Mocht diegene ook op de foto willen valt dat wel onder een couple shoot, spreek dit dus eerst goed met me af om verwarring te voorkomen :)

Hoe zit het met betalen?

Met betalingen probeer ik altijd zo transparant mogelijk te zijn om kosten misverstanden te voorkomen. Voor een fotoshoot hoef je geen aanbetaling te doen. Wel vraag ik misschien om de reiskosten alvast vooruit te betalen mochten die hoger dan 20 euro zijn. Wanneer ik de galerij openbaar maak zal ik direct daarna een betaal verzoek (of eventueel een factuur) er achter aan sturen. Wanneer die betaald is haal ik het watermark van de foto's en zijn ze klaar om te downloaden.

Lever je ook uitgeprinte foto's?

Momenteel nog niet, maar ik ben er wel mee bezig. Mocht je geïnteresseerd zijn in het ontvangen van uitgeprinte foto's laat het dan zeker even weten, dan kan ik kijken wat ik voor je kan doen.

Overige vragen?

Stel me gerust je vraag via de mail of dm me op Instagram: @pasteljulia_fotografie


Ready to create magic together? ☾